КОЛАЧИ АЛА МАМА ЛИЦИ :)

Posted by: Marta

November 2nd, 2012 >> ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ

500 грама ресани или 4 пакетчиња
1 пудинг од ванила
1 кесичка кокос
Ресаните се сечат на половинки . Пудингот се вари и се остава малку да се олади. Половинките од ресана се мачкаат со пудингот од внатрешната страна, па се лепат една со друга половинка а потоа се мачкаат по краевите за да се добие компактност и потоа се валкаат во кокос.

This entry was posted on Friday, November 2nd, 2012 at 09:32 and is filed under ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.