Француска салата

Posted by: Marta

October 11th, 2011 >> САЛАТИ

400 гр шунка свинска
3 краставици поголемки
3 лажици супени мајонез
сирење (количина по желба, не помалку од 100 гр)
3 павлаки
100 гр ораси
Исецкајте ја краставицата и шунката на коцки. Краставицата оставете ја пола саат да се исцеди целата вода од неа, ако треба и со рака истискајте ја, само да нема вода. Оревите се дробат со сукало или се сецкаат, сирењето се ренда на покрупно и се мешаат сите состојки со мајонезот и павлаката.

This entry was posted on Tuesday, October 11th, 2011 at 12:56 and is filed under САЛАТИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.