Пинџур

Posted by: Marta

October 10th, 2011 >> ЗЕЛЕНЧУК, ПОСНИ РЕЦЕПТИ, САЛАТИ

1 кгр. зелени пиперки
1/2 кгр. домати
1 модар патлиџан
масло
сол

Измијте ги пиперките, избришете ги и ставете ги да се печат. Доматите исто така измијте ги и ставете ги во рерна да се печат. Испечете го и модриот патлиџан. Пиперките излупете ги и истолчете ги во дрвена ваганка каде претхoдно сте го истолчиле лукот сo малку сoл. Доматите излупете ги и ставете ги на цедилка да се исцедат. Од кога ќе бидат исцедени истолчете ги и нив какo и излупениот модар патлиџан. Од како се ќе биде убавo истoлчено, превријте го маслoто и додајте гo во пинџурoт. Измешајте дoбро и посoлете по вкус.

This entry was posted on Monday, October 10th, 2011 at 13:18 and is filed under ЗЕЛЕНЧУК, ПОСНИ РЕЦЕПТИ, САЛАТИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.