КОЛАЧИ АЛА МАМА ЛИЦИ :)

Posted by: Marta

November 2nd, 2012 >> ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ

500 грама ресани или 4 пакетчиња
1 пудинг од ванила
1 кесичка кокос
Ресаните се сечат на половинки . Пудингот се вари и се остава малку да се олади. Половинките од ресана се мачкаат со пудингот од внатрешната страна, па се лепат една со друга половинка а потоа се мачкаат по краевите за да се добие компактност и потоа се валкаат во кокос.

This entry was posted on Friday, November 2nd, 2012 at 09:32 and is filed under ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>