Топчиња од сирење

Posted by: Marta

August 3rd, 2012 >> ПЕЦИВА, ПОГАЧИ, ПИТИ, ТЕСТА, ЛЕБОВИ,TEСТЕНИНИ, САЛАТИ


Состав
300 грама сирење и кашкавал
3 јајца
300-350г брашно
1 прашак за печиво
лебни трошки

Сирењето и кашкавалот се рендаат и во нив се додаваат останатите состојки. Убаво се измешува тестото. Од тестото се формираат топчиња,се валкаат во лебни трошки и се пржат во врел зејтин.

This entry was posted on Friday, August 3rd, 2012 at 11:00 and is filed under ПЕЦИВА, ПОГАЧИ, ПИТИ, ТЕСТА, ЛЕБОВИ,TEСТЕНИНИ, САЛАТИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.