Солени ролати од палачинки

Posted by: Marta

May 26th, 2012 >> ПЕЦИВА, ПОГАЧИ, ПИТИ, ТЕСТА, ЛЕБОВИ,TEСТЕНИНИ

Поребно е:

  • 200гр моркови
  • Сол
  • 200гр спанаќ
  • 1 кес. желатин
  • 600гр Крем сирење
  • 200гр – рендан кашкавал
  • бибер и сол
  • 12-палачинки
  • 200гр шунка

Подготовка:

Се вари морковот и се ренда на крупно ренде. Спанаќот се вари кратко во солена вода, се цеди и се сецка.Се подготвува желатинот ( по упатство од кесичката) и се замешува крем сирењето во него. Се додава ренданиот кашкавал, а потоа спанаќот и морковот, сол и бибер.Се става шунката на палачинката, потоа се става филот.Се сечат палачинките накосо и се сервираат.

This entry was posted on Saturday, May 26th, 2012 at 13:03 and is filed under ПЕЦИВА, ПОГАЧИ, ПИТИ, ТЕСТА, ЛЕБОВИ,TEСТЕНИНИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>