ПОДВАРОК СО МЕСО ОД МИСИРКА

Posted by: Marta

February 10th, 2012 >> ЗЕЛЕНЧУК, МЕСО, РИБА, МОРСКИ ПЛОДОВИ

За подготовка на ова јадење  потребни се следниве производи:
1,5 кг. листови од кисела зелка
2 чадени мисиркини копани
2 бели меса од мисирка
100 гр. чадена сланина
1 мала лажица црн пипер
5-6 листа ловоров лист
масло за јадење

Киселата зелка се сецка ситно, Во намастена тепсија се реди зелката, месото, зачините , се затвара со алуминиумска фолија и се пече во рерна 90 тина минути. Потоа се вади фолијата, се промешува и се враќа во рерната да се запече уште минимум 1 час.

This entry was posted on Friday, February 10th, 2012 at 16:47 and is filed under ЗЕЛЕНЧУК, МЕСО, РИБА, МОРСКИ ПЛОДОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>