Чоко – кокос ролат

Posted by: Marta

November 25th, 2011 >> ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ


1 жолт фил:
1/2 путер
250гр шеќер во прав
1 жолчка
200гр кокос
1 кесичка ванилин шеќер

2 кафеав фил:
300 гр. мелени кекси
2 големи лажици какао
100 гр шеќер во прав
1 чашка рум
2 шољички за кафе млеко

Се замесуваат двете смеси (одвоено се разбира). Н фолија за завиткување храна ( кеса) се натапкува прво кафеавата смеса (фил) како кора со иста дебелина (околу 1/2 цм) па врз таа кора се натапкува жолтиот фил.Со помош на фолијата се витка во ролат. Се остава во фрижидер да се стегне пред служење.Се сече на тркалца од 1 цм.

This entry was posted on Friday, November 25th, 2011 at 15:40 and is filed under ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>