Kafene tubice sa crnom i belom čokoladom

Posted by: Marta

November 18th, 2011 >> ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ

Testo :
200 grama brašna.
120 grama putera.
60 grama šećera u prahu.
2žumanca.
2 kašike mlevene kafe.
Krem :
750 ml mleka.
3pudinga od vanile.
250 grama putera.1
00 grama bele čokolade.
10 kašika šećera.
Glazura :
50 grama crne čokolade.
1 kašikica putera

Postupak pripreme:
1.Testo: od svih sastojaka za testo, umesti glatko testo, pa ostaviti da odleži u kesi 30-ak minuta.

2.Razviti testo u tanju ploču, pa iseći na pravougaonike tako da se njima mogu obmotati metalni štapići-modle. Obmotati modle sa testom i malo valjati, da se dobro spoje krajevi i ne vidi prelaz. Peći dok ne porumeni na 180 stepeni oko 12 minuta. Kada se ispeče, skinuti testo sa modli i ostaviti da se hladi.

3.Crnu čokoladu i puter otopiti na pari i dobro sjediniti da se dobije glazura, pa u nju umakati svaki vrh tubica i ostaviti da se ohladi.

4.Krem: Skuvati puding sa šećerom, i dok je još vruć dodati mu belu čokoladu izlomljenu na parčad, mešati dok se ne otopi. U prohlađen puding dodati umućen puter i sve dobro sjediniti.

5.Krem staviti u špric i puniti tubice.

This entry was posted on Friday, November 18th, 2011 at 14:29 and is filed under ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>