ТОПЧИЊА ОД ЧОКОЛАДА И КАФЕ

Posted by: Marta

October 31st, 2011 >> ПОСНИ РЕЦЕПТИ, ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ

Состојки: 340 гр. шеќер 5 лажици вода 280 гр. бадеми 3 лажици варено кафе 40 гр. чоколада за готвење Од шеќерот (280 гр.) и водата сварете шербет. Тргнете го од оган и додадете ги излупените и исечканите бадеми. Од таа смеса правете топчиња. Направете глазура од 60 гр. шеќер, 3 лажици варено црно кафе и 40 гр. чоколада за готвење, па во таа смеса секое топче топете го, а потоа валкајте го во крупно рендана чоколада. Исушете ги и потоа служете ги.

This entry was posted on Monday, October 31st, 2011 at 10:42 and is filed under ПОСНИ РЕЦЕПТИ, ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>