КИФЛИЧКИ CO ВАНИЛА

Posted by: Marta

October 31st, 2011 >> ПОСНИ РЕЦЕПТИ, ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ

Состоки: 300 гр. брашно 300 гр. мелени бадеми 50 гр. шеќер 2 ванили 150 гр. путер или маргарин ( за посни кифлички)150 гр. шеќер во прав

Замесете го тестото од брашното, мелените бадеми, шеќерот, ванилата и путерот (маргаринот). Од тестото обликувајте ваљачиња во форма на молив, долги околу 6 см. Ставете ги во плех и печете ги на умерена температура. Уште топли валкајте ги во шеќер во прав во кој имате додадено ванила.

This entry was posted on Monday, October 31st, 2011 at 10:49 and is filed under ПОСНИ РЕЦЕПТИ, ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>