Песок торта – Посна

Posted by: Marta

October 20th, 2011 >> ПОСНИ РЕЦЕПТИ, ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ

6 пудинга од ванила се варат со 1л. вода. Откако ќе се олади се додава 250г. шеќер во прав и 250г. маргарин и убаво се мати. Филот се дели на 3 дела. Во едниот фил се додава 150г. ораси мелени, во вториот 150г. кокос и во третиот 150г. бисквити и стопено чоколадо за готвење. Деловите се редат еден врз друг. Декорација може стопено чоколадо за готвење, може и кокос.

This entry was posted on Thursday, October 20th, 2011 at 14:59 and is filed under ПОСНИ РЕЦЕПТИ, ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>