Салата со краби

Posted by: Marta

August 19th, 2011 >> САЛАТИ

Потребни состојки: 2 пакувања краби, 1 главица целер, 1 главица црвен кромид, мајонез, едно капаче виски, сол
Подготовка
Замрзнатите краби се потопуваат во врела вода (1минута) за да се одмрзнат и да им се одлепи хартијата во која се запакувани, па се сецкаат на ситни коцки. Претходно сварениот целер исто така се сецка на коцки, а кромидот се сецка на долги ленти. Сето тоа се зачинува со сол и сок од 1 цеден лимон, па се промешува со мајонез. На крај се додава едно капаче виски.

This entry was posted on Friday, August 19th, 2011 at 12:19 and is filed under САЛАТИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>