Авокадо салата

Posted by: Marta

August 19th, 2011 >> САЛАТИ

Потребни состојки: Две авокада (помеки), главица кромид, три варени јајца, сол, сок од цеден лимон, мајонез
Подготовка
Авокадата се сечат на пола им се отстранува семката и внатрешноста се вади со лажица. Авокадата, варените јаца и кромидот се бленидираат додека не се добие хомогена смеса како паштета, се додава сокот од исцедениот лимон, сол и мајонез и се промешува. Се служи со пченкарен чипс.

This entry was posted on Friday, August 19th, 2011 at 12:28 and is filed under САЛАТИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>