Сорбет од лубеница

Posted by: Marta

August 17th, 2011 >> ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ

Состав:

  • 300 гр. лубеница ( само срцевината)
  • сок од 1 лимон
  • 200 гр.шеќер во прав
  • 15 мл вотка
  • 400 мл негазирана вода

Срцевината од лубеницата изблендирајте ја, додадете го шеќерот во прав, вотката,сокот од лимонот и водата. Лесно измешајте и ставете ја смесата во замрзнувач. Повремено мешајте за да добиете кристали од замрзнатата маса. Сервирајте во чинивчиња за сладолед или во  високи чаши и украсете со тркалца лимон и лубеница.

This entry was posted on Wednesday, August 17th, 2011 at 12:09 and is filed under ТОРТИ, СЛАТКИ, СЛАДОЛЕДИ, СЛАТКИ КРЕМОВИ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.